Nieuws/Binnenland
2985309
Binnenland

Derde verdachte zaak-Humeyra moet terug cel in

ROTTERDAM - De 25-jarige man die was vrijgelaten in de zaak over het doodgeschoten meisje Humeyra, moet terug de cel in. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam beslist. De man is echter spoorloos. „We zijn naar hem op zoek”, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

De man was eind december aangehouden en enkele dagen later weer vrijgelaten. Het OM was het niet eens met die beslissing van de rechter-commissaris en tekende beroep aan. Dat is donderdag gegrond verklaard, laten het OM en de rechtbank vrijdag weten. Het voorarrest is met twee weken verlengd, daarna zal opnieuw worden beslist over zijn hechtenis.

Humeyra werd 18 december doodgeschoten in de fietsenstalling van haar school in Rotterdam-West. De politie pakte kort daarna hoofdverdachte Bekir E. in de buurt van de school op. Uit onderzoek zou naar voren zijn gekomen dat E. kort voor het lossen van de fatale schoten met minstens twee anderen in een auto naar de school was gekomen. De politie vermoedt dat het om de 25-jarige verdachte gaat en een 31-jarige man die vorige week is opgepakt.