Nieuws/Buitenland
2987507
Buitenland

’Enorme vuurbal, rook en explosies’

Vijf kinderen sterven in vuurzee op weg naar Disney World

FLORIDA - Bij een gruwelijk ongeluk in Florida zijn vijf kinderen gestorven die in een busje van de plaatselijke kerk op weg naar Disney World waren. Omstanders beschrijven een immense hitte. „Die was overweldigend.”

Dat melden verschillende lokale media, waaronder Fox8 en ClickOrlando. Een personenauto botste met een vrachtwagen op de Interstate 75, waarna de voertuigen over de vangrail op de andere weg terechtkwamen, waar een tegemoetkomende vrachtwagen zich tegen de voertuigen knalde.

„Beide vrachtwagens vlogen in brand”, meldde een politiewoordvoerder op de persconferentie. Bijna 200 liter diesel ging in vlammen op en vormde een vuurbal. Ooggetuigen spreken van een gigantisch vuur en ook explosies. „In die chaos klapten ook nog andere auto’s op elkaar”, aldus de politie.

De kinderen waren op weg met het Avoyelles House of Mercy, een kerk. „Dit is verschrikkelijk”, reageert iemand namens de instelling. „Het ergste wat wij ooit hebben meegemaakt. We hebben de helft van onze jongste kinderen verloren.”