Nieuws/Buitenland
2989273
Buitenland

’Profbokser gebruikt extreem geweld bij protest Gele Hesjes’

PARIJS - De Franse politie zegt te weten wie de man is die tijdens een protest van de Gele Hesjes extreem geweld gebruikte tegen een op de grond liggende politieman. Het zou gaan om een professionele bokser uit Parijs, melden Franse media.

De Franse bond van hoofdcommmissarissen van de politie plaatste een foto van de man op Twitter. „We hebben u geïdentificeerd. Als bokser respecteert u niet de regels. Daarom zullen wij u de regels van het strafrecht leren”, twittert de bond. De man zou volgens Franse media nog niet zijn aangehouden. Volgens BFMTV.com gaat het om de voormalige Franse kampioen Christophe Dettinger (37).

De bokser ging de politie zaterdag te lijf tijdens een protest op de Leopold-Sédar-Senghorbrug in de Franse hoofdstad. Hij droeg daarbij geen geel hesje. De man sloeg verschillende keren op het scherm en het schild van de agenten, die steeds verder terug werden gedreven door de lange bokser. Op andere beelden is te zien dat de bokser tekeergaat tegen een agent die weerloos op de grond ligt.

Zaterdag vonden in meerdere Franse steden weer confrontaties plaats.