Nieuws
2989359
Nieuws

Vaarcolumn

Bloedstollend

Liefhebbers van zeildrama in wedstrijdverband zullen smullen van Anton van de Koppels documentaire Karakter tonen die draait om de vijf Nederlanders in de Volvo Ocean Race van 2017-2018. Zij geven hun visie vanaf de voorbereiding tot de bloedstollende finish in Scheveningen.

We zien de jonge Carlo Huisman die vers van de America’s Cup wordt gevraagd mee te gaan op de boot van ’last minute sponsor’ Brunel. Gedurende de race verandert hij van een tikje bleue topsporter in een gelouterde zeeman. Veteraan Bouwe Bekking was al een zeebonk. Het enige wat aan zijn palmares ontbrak, was de winst in de zwaarste teamzeilrace ter wereld. Simeon Tienpont had tweemaal eerder deelgenomen en kwam met een nieuwe sponsor. Zijn campagne werd een aaneenschakeling van ongelofelijke frustraties en bovenmenselijke prestaties.

Voor zeilster Annemieke Bes was deelname aan de Volvo Ocean Race een langgekoesterde droom die op de Zuidelijke Oceaan in een gruwelijke nachtmerrie veranderde. Carolijn Brouwer boog de teleurstelling over het ontbreken van een etappewinst om in de ultieme victorie.

Een unieke documentaire vanuit Nederlands perspectief over de spannendste oceaanzeilrace ooit.