Nieuws/Binnenland
2989936
Binnenland

Na eerdere aanhoudingen nu ook man met bijl ingerekend

Zwolle twee keer ontruimd, in totaal vijf man opgepakt

ZWOLLE - UPDATE: 18:41 uur - In een trein op het station in Zwolle zijn twee personen aangehouden. De politie geeft aan dat er een verdachte situatie was, maar wat die inhield, is nog onduidelijk.

Even na kwart voor vier, ruim na de aanhouding van de twee, werd het station voor de tweede keer ontruimd, vanwege de aanhouding van nog twee andere verdachten ’van een andere incident’. Volgens politiewoordvoerder Jan Thijs van Hemmen ging dat om een gevalletje ’roken in het toilet van een trein’. Zij kregen een ’reprimande’ en zijn inmiddels weer vrij.

Even voor half vijf was het voor de derde keer onrustig op het station. Daarbij werd een man met een bijl aangehouden.

De drie incidenten zouden niet gerelateerd zijn, meldt de politie op sociale media.

De eerste arrestaties kwamen na een melding van een passagier van een trein van Emmen naar Zwolle. De betreffende trein werd daarop voor het Zwolse station stilgezet en alle passagiers, naar schatting zo’n dertig, werden er een voor een uitgehaald, onder wie de twee aangehouden mannen.

Getuigen melden dat passagiers de trein moesten verlaten met de handen op het hoofd.

Andere getuigen spraken over veel activiteit van politieauto’s op de nabij gelegen A28.

Het treinverkeer van en naar Zwolle werd op last van de politie gedurende enige tijd stilgelegd. Daarna werd het station vrijgegeven en kwam het treinverkeer net weer een beetje op gang toen het station voor de tweede keer werd leeggeveegd.

Oproep

Bent u of kent u iemand die zondagmiddag door de politie op het station Zwolle uit de trein werd gehaald of weet u meer van de zaak? Meld u dan bij nieuwsdienst@telegraaf.nl of via Whatsapp