Nieuws/Binnenland
2990750
Binnenland

Politie zoekt mensen die geroep hebben gehoord

’Verdachte Zwolle riep over explosief op station Emmen’

ZWOLLE - De ontruiming van een trein in Zwolle volgde zondag op een melding van een passagier die een man hoorde roepen over een mogelijk explosief. Dat meldt de politie. De twee verdachten zijn weer vrij.

De treinreiziger hoorde zondag op het station van Emmen iemand een ’verdachte opmerking over een mogelijk explosief in de trein’ roepen. Later belde de passagier vanuit de trein, die van Emmen naar Zwolle reed, met de politie. Voor het station van Zwolle werd de Arriva-trein stilgezet.

Daarna haalde een zwaarbewapend arrestatieteam de trein leeg om vervolgend twee mannen te arresteren en af te voeren. Later werden nog drie andere mensen opgepakt om andere redenen; de eerste twee gedroegen zich ’verdacht’, zo hoorde de politie, waarna het bleek te gaan om rokers in de toiletruimte.

De vijfde man had een bijl bij zich. Hij werd vlak bij het station opgepakt nadat de politie een melding daarover had gekregen. Deze 32-jarige Zwollenaar kreeg een proces-verbaal en heeft voor zover bekend niemand bedreigd.

Na het incident werd de trein ook uitvoerig geïnspecteerd. Hierbij werd niets aangetroffen. De politie vraagt nog om getuigen die op het station van Emmen ook iets over een explosief hebben horen roepen. Ondertussen zijn de twee mannen vrijgelaten. De politie onderzoekt nog wel wat er precies is gebeurd.