Nieuws/Binnenland
2990941
Binnenland

Politie zou straat hebben afgesloten

Dreigende situatie bij kerk in Nijmegen

NIJMEGEN - De politie heeft zondag urenlang een straat afgezet in Nijmegen omdat er sprake is van een dreigende situatie bij een Servisch-orthodoxe kerk. Dat bevestigt een woordvoerder. Of er daadwerkelijk een concrete dreiging is geweest, is niet duidelijk.

De Dobbelmannweg werd afgesloten om 17 uur en die bleef tot diep in de nacht dicht. De politie probeerde uit te vogelen wat er precies aan de hand is. „Het gaat om een mogelijke dreiging. We zijn nu aan het uitzoeken of er daadwerkelijk iets bedreigend is en wat dat betekent”, zei een woordvoerder.

„Waar de dreiging precies op gericht is, kan ik niet vertellen, maar we nemen niet voor niets voorzorgsmaatregelen”, aldus de woordvoerder, die rond 23.30 uur bevestigde dat ’het onderzoek nog in volle gang is’.

Vieringen afgelast

Goran Savic, secretaris van de parochie Heilige Sava, weet ook niet precies wat er aan de hand is. De politie deelt niet alle informatie met hem. „Het wachten is op meer informatie. Wat er precies aan de hand is, daar kan ik alleen naar gissen”, vertelt hij.

De parochie heeft de kerstvieringen van zondag en maandagavond - de orthodoxe kerk heeft een andere kalender - afgelast. Kerkgangers zijn vanavond doorgestuurd naar het klooster van St. Hubert in Eindhoven.