Nieuws/Binnenland
29919
Binnenland

Dé sensatie van the voice of holland

Wat doet Dwight met kerst

Dwight Dissels met zijn vrouw.

Dwight Dissels met zijn vrouw.

En wéér zong hij de sterren van hemel tijdens The voice of Holland vrijdag. Met een ticket voor de liveshows op zak, gaat Dwight Dissels samen met zijn vrouw Nadine en hun drie kinderen nu zalige kerstdagen vieren. Met als boodschap voor de wereld: „Geloof, hoop en een heleboel liefde.”

Dwight Dissels met zijn vrouw.

Dwight Dissels met zijn vrouw.

”Nu ik door ben heb ik een goed vooruitzicht voor volgend jaar”, vertelt Dwight (team Ali B), die in de zogeheten knock-outs diepe indruk wist te maken met zijn vertolking van het nummer All of me. „Maar anders had ik teruggekeken op een mooie periode. The Voice is zo’n vernieuwende ervaring. Het was voor mij sowieso een geslaagde kerst geworden.”

Deze eerste kerstdag vieren de diepgelovige Dwight, Nadine en hun kinderen met familie, morgen wordt het uitbuiken geblazen voor het gezin, met een dochter van zes en twee zoons van vijf en acht. „Dan zitten ze in hun pyjama’s op de bank, vooral Home Alone te kijken. Soms gaan we naar de bioscoop, we hebben geen vaste traditie voor de Tweede Kerstdag”, vertelt de vrouw des huizes.

Wel gaan ze ieder jaar op kerstavond naar de kerk, zoveel mogelijk met het hele gezin. Nadine: „Dat is altijd van acht tot tien. Wel een beetje laat voor de kinderen, maar het is maar één keer per jaar. Ze zijn hartstikke enthousiast. Er is altijd veel muziek, Dwight zingt mee. De kinderen luchtdrummen, doen alsof ze op een gitaar spelen. Ze vinden het leuk en zijn trots om hun papa te zien. Het is een hele happening en ik probeer het onder controle te houden”, vertelt ze met een lach. „Het is druk, maar wel gezellig met z’n allen.”

Dwight heeft gisteravond solo gezongen in zijn kerk. Hij bracht de gospelnummers Made a way van Travis Green en You are the living word van Fred Hammond ten gehore. „Dat gaat over waarom Jezus in de wereld kwam: als redding voor hen die geloven. Het is niet alleen het kindje in de wieg.”

„Mijn kerstboodschap voor de wereld? Als je kijkt naar wat er deze week is gebeurd in Berlijn, zoveel mensen die onverwachts de dood hebben gevonden. Dan is de boodschap: geloof, hoop en een heleboel liefde. Als we elkaar verdragen zou de wereld er een stukje mooier uitzien. Dat begint bij jezelf, door iets meer liefde te geven. Ik zie het heel simpel. Je bent een klein lampje, hoe meer erbij komen, hoe meer licht er is. Als je de liefde verspreidt over de aarde dan is er minder narigheid. Dat zit ook in mijn muziek.”

Het zangtalent en zijn vrouw blikken terug op hun mooiste kerst. Nadine: „De meest bijzondere was met ons eerste kind, dat je voor het eerst als gezin kerst viert.” Dwight: „En dat je voor de eerste keer als vader en moeder naar de kerstdienst gaat.” Minder leuke kersten voor henzelf waren er niet. „Maar ik kan mij wel de tsunami in 2004 op tweede kerstdag herinneren. Dan sta je toch even stil bij dat wat je hebt, je denkt aan je gezin en familie, en ook dat alles plotseling van je weggenomen kan worden.”

De Voice-sensatie, zoals Dwight al sinds de eerste show waarin hij End of the road zong wordt genoemd, had een schier onnavolgbare auditie en in de battles tegen Leon deed hij dat nog eens dunnetjes over met How come how long.

„Mijn goede voornemens voor volgend jaar zijn heel ver te komen in liveshows en eventueel winnen, dat zou mooi zijn. Ik hoop van mijn passie mijn droombaan te kunnen maken los van wat The Voice mij gaat brengen. Ook meer sporten en gezonder leven. En lief zijn voor mijn vrouw en kinderen.”

Nadine: „In het begin was het vreemd dat Dwight werd herkend. Voor mij is hij dezelfde, alleen komen mensen nu op hem af voor een selfie. Ik ben er wel relaxed onder. De kinderen worden op school aangesproken, maar zij weten niet anders dan dat papa zingt. Ik denk dat 2017 nog drukker gaat worden; ik heb sterk het gevoel dat dit nog maar het begin is voor Dwight. Waar gaat hij naartoe, hoe gaan wij het als gezin ervaren? Het is heel mooi dat hij een boodschap wil uitdragen. Zelf ben ik niet muzikaal. Onze kinderen wel: onze dochter zingt en kan een aardige toon raken, de jongens zijn bezig met drummen, piano en gitaar.”

Het drietal mag opblijven als hun vader optreedt in The voice of Holland. Moeder Nadine: „Op de andere vrijdagavonden mogen ze een half uurtje later naar bed. De rest kijken we in de herhaling op zaterdag. Vinchenzo is hun favoriet, haha. Ze vinden hem heel cool en stoer.” Dwight grapt: „Daar is nog een discussie over, waar aan gewerkt wordt.”