Nieuws/Buitenland
2996634
Buitenland

Klusjesman woest over ontslag en valt twintig scholieren aan met hamer

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

PEKING - Een Chinese man heeft zeker twintig jonge kinderen aangevallen met een hamer op een school in Peking. De politie heeft de vermoedelijke dader opgepakt. De 49-jarige man werkte voorheen als klusjesman op de school en zou boos zijn geweest omdat hij zijn baan kwijt was, aldus Chinese media.

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

De aanval vond 's ochtends plaats in de basisschool in het hoofdstedelijke Xicheng-district. De politie zegt dat zeker drie kinderen ernstig gewond zijn geraakt. Zij verkeren vermoedelijk niet in levensgevaar.

Op sociale media circuleren beelden van tientallen boze ouders die verhaal halen bij medewerkers van de school, bericht de krant South China Morning Post. Een docent roept hen tevergeefs op te stoppen met filmen. De ouders krijgen onder meer te horen dat een ,,schoolmedewerker'' achter de aanval zit en dat geen mes is gebruikt.

Chinese kinderen waren al eerder het doelwit van dergelijke aanvallen. De autoriteiten arresteerden in oktober nog een vrouw die veertien kinderen zou hebben neergestoken op een kleuterschool in Chongqing. Ook vielen vorig jaar negen doden toen een man scholieren aanviel met een mes in de provincie Shaanxi.