Nieuws/Binnenland
29975
Binnenland

Jaaroverzicht juni

Telegraaf.nl blikt terug op het bewogen jaar 2016. Vandaag is het de beurt aan de maand juni, waarin Groot-Brittannië kiest voor een vertrek uit de EU, terroristen dood en verderf zaaien in onder meer Orlando en Istanbul en de wereld afscheid neemt van bokslegende Muhammad Ali.

Bokslegende Muhammad Ali overleden

Op 74-jarige leeftijd overlijdt boksicoon Mihammad Ali in een ziekenhuis waar hij enkele dagen daarvoor was opgenomen vanwege problemen met zijn ademhaling. De oud-kampioen werd legendarisch door onder meer zijn imposante techniek, trefzekere stoten en zijn gevoel voor show en entertainment binnen en buiten de ring. Lees meer.

Bloedbad in homoclub Orlando

De 29-jarige Omar Mateen, zoon van een Afghaanse immigrant, opent het vuur in nachtclub Pulse in Orlando. 49 mensen komen om bij het verschrikkelijke bloedbad, vooral homoseksuele jongeren. Zijn actie schokt de VS, maar voorstellen van president Obama om de wapenwetten in het land aan te passen vinden geen gehoor bij het Congres. Lees meer.

Bruidspaar sterft op huwelijksreis

Het huwelijkssprookje van Michou (28) en Jeroen (31) Venema uit Voorburg komt gruwelijk ten einde tijdens hun huwelijksreis in de Dominicaanse Republiek. Vermoedelijk na het eten van verkeerde vis sterven ze enkele uren na elkaar. Lees meer.

Portugal wint EK

Portugal, dat nog nooit een grote prijs pakte, pakt de titel op het EK waar Nederland niet aan mee mocht doen. In de finale tegen gastland Frankrijk wordt tijdens de reguliere speeltijd niet gescoord. In de verlenging schiet wisselspeler Éder zijn land en zichzelf naar de eeuwige glorie. Lees meer.

Britten kiezen voor Brexit

Een kleine meerderheid van de Britten kiest er in een referendum voor om uit de Europese Unie te stappen. De opkomst tijdens het referendum was verrassend groot, aanzienlijk hoger dan tijdens normale verkiezingen. Premier Cameron, die zeker wist dat de Britten in de EU zouden willen blijven, stapt op nadat de uitslag bekend wordt. Lees meer.

Aanslag op vliegveld Istanbul

Opnieuw is Turkije het doelwit van een aanslag. Deze keer slaan de terroristen toe op het Atatürk-vliegveld bij Istanbul. Drie zelfmoordterroristen maken 45 dodelijke slachtoffers. Ruim 200 mensen raken gewond. Lees meer.

De meest gelezen berichten in juni:

1. Heftige video: bewaker schiet terrorist neer

2. Zangeres (22) bij concert vermoord

3. Dochter Jan Rietman overleden

4. Echtpaar sterft op huwelijksreis

5. 'Omgekomen echtpaar stierf door vis'

6. Mattie’s moeder bracht zaak aan het rollen

7. Kind (4) overlijdt na ongeluk met autodief

8. Woede om pornoplas

9. Straaljager gecrasht bij vliegbasis Leeuwarden

10. Slachtoffertje alligator gevonden

Bestel nu het Telegraaf jaarboek 2016!

Bekijk hier de andere maandoverzichten