Nieuws/Binnenland
29976
Binnenland

Jaaroverzicht juli

Telegraaf.nl blikt terug op het bewogen jaar 2016. Vandaag is het de beurt aan de maand juli, waarin Frankrijk opnieuw keihard wordt getroffen door terreur, in Turkije een coup mislukt en Nederland in de ban is van Pokémon.

Agenten gedood bij demonstratie VS

Een vreedzame betoging tegen politiegeweld in Dallas loopt uit op een drama. Micah Johnson opent het vuur op agenten en doodt er vijf. Nog eens negen mensen lopen verwondingen op. Hij verschanst zich in een parkeergarage en na uren ’zinloze’ onderhandelingen blaast de politie hem op met een robot vol explosieven. Lees meer.

Laura Hansen ontsnapt aan IS

De Nederlandse Laura Hansen verschijnt bij een Koerdische tv-zender, waar ze vertelt te zijn ontsnapt aan Islamitische Staat. Ze zou door haar man zijn meegelokt naar Raqqa, maar ze wist aan hem te ontkomen. Eenmaal in Nederland wordt Hansen opgepakt en haar verhaal onderzocht. Justitie houdt er rekening mee dat ze in opdracht van IS is gestuurd om hier een aanslag te plegen. Ze wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Lees meer.

Schippers en Martina schitteren op EK

Churandy Martina en Dafne Schippers zijn de koning en de koningin van de EK atletiek die in Amsterdam worden gehouden. Martina pakt het goud op de 100 meter en ook Dafne Schippers rent op die afstand naar de eerste plaats. Als kers op de taart pakt ze samen met Jamile Samuel, Tessa van Schagen en Naomi Sedney ook nog eens goud op de 4x100 meter. Lees meer.

Bloedbad in Nice

Op de nationale feestdag 14 juli wordt Frankrijk opnieuw keihard getroffen door terroristisch geweld. De 31-jarige Mohamed Bouhlel boort zich met een vrachtwagen in het publiek op de boulevard van Nice dat net naar het vuurwerk heeft staan kijken. De dodemansrit van twee kilometer lang kost aan 86 mensen het leven. Meer dan vierhonderd mensen raken gewond. De dader wordt door de politie doodgeschoten. Lees meer.

Mislukte coup in Turkije

Een groep soldaten probeert de macht te grijpen van de conservatief-religieuze AKP van president Erdogan. Ze bezetten bruggen, kapen een tv-station en vallen overheidsgebouwen aan. Erdogan slaat echter hard terug en tot een daadwerkelijke staatsgreep komt het niet. Lees meer.

Vader gooit kind uit raam in Amsterdam

Een verschrikkelijk drama in de Scheldebuurt in Amsterdam. De dolgedraaide Thomas U. gooit zijn zoontje van elf maanden uit het raam en springt daarna zelf zijn dood tegemoet. Zijn eigen moeder heeft U. daarvoor ook vermoord. De moeder van het kindje ziet het gebeuren maar kan niets doen. Lees meer.

Ook terreur in München

In München opent de 18-jarige David Sonboly het vuur op winkelend publiek in een winkelcentrum. Negen mensen komen om het leven, 36 raken er gewond voor Sonboly zichzelf doodschiet. De politie vermoed dat hij handelde uit vreemdelingenhaat. Lees meer.

In de ban van Pokémon

Heel Nederland loopt achter zijn smartphone aan op jacht naar de figuurtjes van Pokémon Go. Het mobiele spelletje is zo populair dat het hier en daar tot ongelukken leidt door onoplettende spelers. Lees meer.

De meest gelezen berichten van juli:

1. Handen Jos Verstappen zitten weer los

2. ’Schutter München handelde alleen’

3. Kamerleden ergeren zich aan Turkse Nederlanders

4. Man (37) valt vrouw en haar drie dochters aan

5. Vrouw herkent overleden man op gruwelfoto sigarettenpakje

6. Aanslag in Nice

7. Verliefde Nederlander kritiek in Chinees ziekenhuis

8. ’Dreiging’ rond luchthaven Schiphol

9. ’IS-strijders gaan zich verspreiden’

10. Turkse vliegbasis omsingeld

Bestel nu het Telegraaf jaarboek 2016

Bekijk hier de andere maandoverzichten