Nieuws/Binnenland
3003651
Binnenland

Woede om moordcommando’s in Nederland

VIDEO: Iraanse ambassade bestormd

Den Haag - Bij de Iraanse ambassade in Den Haag zijn woensdagmiddag vier mensen opgepakt. Zij bekogelden het gebouw in de bossen bij Scheveningen met bierflesjes, uit woede over de moordcommando’s die in opdracht van het regime in Nederland moorden heeft gepleegd.

Enkele van de opgepakte demonstranten zijn volgens betrokkenen ook familieleden van Ahmad Nissi, die in november 2017 op klaarlichte dag werd neergeschoten in Den Haag. Een van die arrestanten is de zoon van Nissi. Hij streed vanuit Nederland voor de Ahwaz-gemeenschap in het zuidwesten van Iran. Dit volk vecht voor afscheiding van het sji’itische bewind.

Het protest komt een dag nadat Nederland samen met andere Europese landen sancties afkondigde tegen Iran, omdat de geheime diensten van het land hier tegenstanders lieten liquideren. Dat gebeurde volgens minister Blok (Buitenlandse Zaken) tweemaal in Nederland.

Burgemeester Krikke had geen toestemming verleend voor de demonstratie, die ook niet vooraf bij de gemeente was aangemeld. Toen de jongeren het gebouw bestormden terwijl ze leuzen riepen als ’Iraans regime terrorist’, kwam binnen seconden politie aangesneld om ze op te pakken. Daarbij werd gedreigd met geweld tegen agenten.

De activisten willen zaterdag een vreedzame demonstratie houden, en dan met toestemming van de autoriteiten.