Nieuws/Binnenland
3004302
Binnenland

Haagse rechter buigt zich over ’swaffelzaak’

Piemel tegen hoofd vrouw gedrukt op kerkhof: kinderen kijken toe

DEN HAAG - Een 38-jarige Pool heeft vorig jaar zijn geslachtsdeel tegen het gezicht van een vrouw gewreven. Dat gebeurde op een begraafplaats in Den Haag. Voor het ’swaffelen’ krijgt hij nu een werkstraf van 30 uur.

’Het is respectloos om dat op een begraafplaats te doen’, stelt de Haagse politierechter tegen de advocaat van de verdachte, meldt Omroep West.

Meerdere bezoekers van Oud Eik en Duinen zagen Marcin M. op 22 augustus in dronken toestand masturberen om 13.00 uur ’s middags. Ze schrokken zich rot. Even daarna wreef de Pool zijn penis tegen het hoofd van een vrouw die naast hem zat. Kinderen zagen dat.

Knuffelen of niet?

M. verklaarde tegen de politie dat hij ’gewoon aan het knuffelen was’. De vrouw was een bekende van hem.

Volgens de vrouw klopte het knuffelen niet. Zij riep dat hij ’normaal moest doen’. De vrouw stelt zelfs dat ze Marcin slechts enkele weken kende en verder ook helemaal geen seks met hem wilde.

’Beetje lullig’

Overigens dacht de advocaat van M. dat hij alleen terechtstond voor winkeldiefstal. Dat de swaffelzaak daar bovenop kwam, verraste de advocaat. „Dat is een beetje lullig”, besloot de rechter.

De verdachte kwam niet opdagen en kreeg een werkstraf van 30 uur voor de swaffelactie. Voor de diefstal van een blikje bier kreeg hij twee weken celstraf, omdat het zeker niet de eerste keer was dat dat gebeurde.