Nieuws/Buitenland
300494
Buitenland

Moeder bestuurder Charlottesville wist van niets

Charlottesville - De moeder van James Alex Fields die ervan wordt verdacht te zijn ingereden op een groep demonstranten in het Amerikaanse Charlottesville dacht dat haar zoon naar een bijeenkomst voor president Trump was. Ze wist niet dat het om een protestmars van extreemrechtse witte nationalisten ging.

„Ik wist dat hij naar een protestmars zou gaan. Maar ik probeer me niet bezig te houden met zijn politieke opvattingen. Daar bemoei ik me niet mee. Ik heb hem net geholpen met verhuizen en ik pas op zijn kat”, zo vertelt Samantha Bloom in een interview met AP.

Bloom was nog niet op de hoogte van het nieuws uit Charlottesville en werd door de journalist van AP geïnformeerd over het drama. „Ik dacht dat het iets met Trump te maken had. Hij is geen racist. Hij had een donkere vriend, dus...”

ZIE OOK: Doden en gewonden bij betoging Charlottesville

’Doe voorzichtig’

Bloom waarschuwde haar zoon nog voor ongeregeldheden. „Ik zei nog dat hij voorzichtig moest zijn. En als er geprotesteerd zou worden dat het dan op een rustige manier moest gebeuren.” Er waren bij Bloom eerder geen bellen gaan rinkelen toen haar zoon haar vertelde over alt-right. Ze had het niet goed verstaan. „Hij zei wel dat het ’albright’ was”, aldus Bloom.

James Alex Fields (20) werd opgevoed door zijn alleenstaande moeder, nadat zijn vader was doodgereden door een dronken automobilist vlak na Fields geboorte.

Field wordt ervan verdacht te zijn ingereden op tegendemonstranten die protesteerden tegen de extreemrechtse mars. Daarbij kwam een vrouw om het leven en raakten tientallen mensen gewond. Fields is opgepakt en zit vast op verdenking van moord.