Nieuws/Opmerkelijk
3006317
Opmerkelijk

’Hoi, ik heb net een grote, oude bok afgeknald’

Vrouw verraadt illegale jacht op datingapp

McIntosh County - Het werk van een jachtopziener is niet gemakkelijk. Cannon Harrison moet maandenlang met onderzoekers speuren om illegale stropers, die ’s nachts werken, te pakken te krijgen.

De jachtopziener van het Department of Wildlife Conservation in Oklahoma moet het hebben van anonieme tips, toevalstreffers tijdens de surveillance-uren óf van het speuren op internet naar camerabeelden van jagers.

Maar pasgeleden werd het voor Harrison, een 24-jarige vrijgezelle jongeman, een stuk makkelijker: hij werd benaderd door een vrouw op de Tinder-achtige datingapp ’Bumble’ die hem na de gebruikelijke ’Hallo’ en ’Hoe gaat het?’ meteen vertelde: ik heb net ’een grote, oude bok neergeknald’.

Foto

Harrison dacht aan een grap: iedereen kent hem in het dorp als de jachtopziener. Hij speelde het spelletje mee. „Heb je een foto?”, vroeg de Harrison op de datingapp.

Wat volgde, kon hij niet geloven: de vrouw stuurde inderdaad een foto, poserend naast een dood hert, het gewei in haar handen (zie boven). Later stuurde ze ook een tweede foto.

Deze pijnlijke beelden kreeg de opziener in zijn datingapp. Hij besloot meteen actie te ondernemen.

Deze pijnlijke beelden kreeg de opziener in zijn datingapp. Hij besloot meteen actie te ondernemen.

Zo nam de vrouw het spreekwoord ’bok schieten’ (een flater begaan) wel erg letterlijk.

Dikke boete

Harisson kon met haar foto, locatie en voornaam snel uitvinden om wie het ging. Hij stuurde agenten en even later werd de vrouw opgepakt, samen met handlangers. De totale schade: 2400 euro aan boetes, schrijft de Washington Post.

Volgens de baas van Harisson gebeurt het vaker dat mensen worden betrapt vanwege domme berichten op sociale media, maar de kans dat een vrouwelijke jager een match krijgt op een datingapp met een opziener, is ’kleiner dan de kans om de loterij te winnen’.