Nieuws/Binnenland
300756
Binnenland

Dood schokt Haagse Schilderswijk

DEN HAAG - De Haagse Schilderswijk is geschokt na de dood van de 60-jarige Alwin Sewnundun. Het levenloze lichaam van de Hindoestaan werd gistermiddag gevonden in een ondergrondse privé-parkeergarage aan de Rubensstraat. Volgens buurtbewoners zou de man, vader van vier kinderen, zijn toegetakeld met gereedschap.

Het drama speelde zich af rond half drie ’s middags. De uit Suriname afkomstige Alwin en zijn vrouw hadden zoals gebruikelijk boodschappen gedaan. Nadat het stel alle tassen naar binnen had gebracht, parkeerde de Hagenaar zijn auto in de met rolluiken afgesloten garage.

Terwijl de vrouw des huizes en de nog thuis wonende zoon zich afvroegen waar hij bleef, sloeg een buurjongen alarm. Onder aan de trap vond hij het lichaam van de Hindoestaan. Rond het hoofd van het slachtoffer lag een plas bloed en zouden, zo vertellen buurtbewoners, ook spijkers hebben gelegen.

Op de grond van de parkeergarage lag bovendien gereedschap, waarop eveneens bloedspetters te zien zouden zijn. Aanvankelijk werd nog gedacht aan een tragisch ongeluk, maar omstreeks vijf uur liet de politie weten rekening te houden met een misdrijf.

„We zijn enorm geschrokken”, zegt Naresh, goede vriend en voormalig buurtbewoner. „Voor zover ik weet heeft Alwin geen vijanden. Het is een rustige en lieve man. Hij had last van zijn hart en werkte niet meer. We gingen elke dag een stukje met elkaar wandelen. Het is niet voor te stellen dat hem dit is overkomen.”

Andere omwonenden vragen zich intussen hardop af hoe dit kon gebeuren in een parkeergarage die alleen toegankelijk is voor bewoners van de boven- en naastgelegen koopwoningen.

Inmiddels loopt er een groot rechercheonderzoek. Forensische medewerkers waren tot laat bezig met sporenonderzoek, waarbij ook een speurhond werd ingezet.