Nieuws/Buitenland
301057562
Buitenland

Trump doet ’gewoon’ mee aan verkiezingen, bezweert zegsvrouw

WASHINGTON - De Amerikaanse president Trump doet mee aan de verkiezingen van 3 november. Dat bezweerde de zegsvrouw van het Witte Huis, nadat bij de president een coronabesmetting is vastgesteld. Volgens de woordvoerster voelt Trump zich goed.

Hij zou met het Amerikaanse volk willen spreken. Op de een of andere manier zullen de Amerikanen iets van hem horen, aldus de zegsvrouw.

Volgens de leider van de herverkiezingscampagne van Trump worden alle tot nu toe geplande evenementen uitgesteld of via internet (virtueel) gehouden.

Of de twee nog resterende debatten tussen Trump en zijn uitdager Biden doorgaan, daarover is nog niets besloten, benadrukte de woordvoerster. De twee hielden hun eerste debat eerder deze week. De andere twee staan voor 15 en 22 oktober op de agenda.

Het debat tussen vicepresident Pence en kandidaat-vicepresident Harris op woensdag 7 oktober gaat vooralsnog gewoon door, aldus de organisatie. Beide politici maakten onafhankelijk van elkaar bekend dat ze negatief zijn getest.

Volgens de leider van de herverkiezingscampagne van Trump worden alle tot nu toe geplande campagne-evenementen met de president uitgesteld of via internet (virtueel) gehouden.