Nieuws/Binnenland
3014533
Binnenland

Luxe leven op kosten van Hogeschool Inholland

Delft - Hotelovernachtingen, diners en stomerijkosten. Het werd door twee zussen uit Delft allemaal bekostigd uit de zak van Hogeschool Inholland. Zij benadeelden de school in totaal voor 11.000 euro. De Haagse politierechter veroordeelde hen vandaag wegens verduistering en witwassen.

Dat meldt Omroep West. De jongste zus (40) kreeg een taakstraf van 80 uur en één maand voorwaardelijk, haar oudere zus (49) kreeg 60 uur werkstraf opgelegd. Daarnaast moeten ze de Hogeschool een bedrag van 12.000 euro terugbetalen. De zussen woonden vanaf september 2017 maandenlang in hotels op kosten van hun werkgever, de Hogeschool Inholland. Als administratief medewerker bij Inholland kon de jongste zus bij het hotelreserveringssysteem van de school. Daar boekte ze de hotels, zonder medeweten van de school.

Zodra het salaris op was en zij geen boodschappen meer konden doen, gingen de twee uit eten in hotels. Dat werd betaald met cadeaubonnen en kaarten van Inholland, die de jongste zus ook buiten medeweten van de school gebruikte. Bonnen die normaal bestemd waren voor gastsprekers.