Nieuws/Buitenland
3014962
Buitenland

Drie doden door gasexplosie in centrum Parijs

Parijs - Door de gasexplosie in een bakkerij in het centrum van Parijs zijn zaterdag drie mensen om het leven gekomen. Het slachtoffer heeft de Spaanse nationaliteit, meldde de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken. De andere slachtoffers zijn twee brandweerlieden. Negen gewonden verkeren nog in levensgevaar en 37 anderen zijn minder ernstig gewond geraakt, melden de Franse autoriteiten.

De gasexplosie vond plaats bij bakkerij Hubert, op de hoek van rue de Trévise en rue Saint-Cécile, in het 9e arrondissement van de Franse hoofdstad. Na het incident waren brandweerlieden snel ter plaatse. De wijk werd geëvacueerd.

Meer dan tweehonderd brandweerlieden en agenten zijn ingezet. Op de Place de l'Opéra stonden zaterdagmorgen twee helikopters klaar om de gewonden af te voeren.

De bakkerij bevindt zich in een toeristische buurt. De ravage is ook enorm: de straat is bezaaid met glas en puin. Tientallen gebouwen en auto’s raakten zwaar beschadigd.

Er is een onderzoek geopend naar de oorzaak van de ontploffing.

De eerste beelden:

De grote ravage na de gasexplosie:

Bent u in Parijs?

Bent u in Parijs en weet u meer? Dan komen we graag met u in contact. Mail naar oproep@telegraaf.nl, app naar onze WhatsApp tiplijn. Of zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952