Nieuws/Buitenland
3015320
Buitenland

Ontvoerde Jayme (13) na drie maanden herenigd met familie

Barron - De Amerikaanse Jayme Closs (13), die na een ontvoering van ruim drie maanden vrijdag levend werd teruggevonden, is herenigd met haar familie. De tante van het meisje plaatste vrijdag een foto op sociale media, waarop de twee samen met Jayme’s hondje poseren.

Het tienermeisje verdween nadat haar ouders, James (56) en Denise (46), in oktober op een wrede manier in hun eigen woning waren doodgeschoten. De zaak hield de Verenigde Staten de afgelopen maanden in zijn greep.

Ontsnapping

Jayme werd donderdagmiddag gevonden door een buurtbewoner toen ze haar hond aan het uitlaten was, schrijft Journal Sentinel. Toen de twee elkaar zagen, vroeg Jayme de vrouw het noodnummer te draaien. Het meisje is aan de inmiddels opgepakte verdachte Jake Patterson ontsnapt. Elf minuten nadat het meisje werd opgevangen, konden agenten hem aanhouden. De verdachte had zich geprobeerd te verstoppen.

Volgens sherif Fitzgerald, had Patterson zijn daad van tevoren helemaal uitgestippeld. Het is nog niet bekend of Patterson het meisje vóór zijn daad al kende en of dat een mogelijke aanleiding kan zijn. De autoriteiten zeggen dat er geen mogelijke andere verdachten zijn.

Volgens buurvrouw Daphne Ronning woonde Jake Patterson vroeger met zijn ouders en zijn broer in het huis in Gordon. De ouders van de jongens zijn inmiddels verhuisd. De buurvrouw had nooit iets van de aanwezigheid van Jayme gemerkt.