Nieuws/Buitenland
302167
Buitenland

’Dit is zo griezelig’

Koppel betrapt glurende buurman op zolder

Toen Jerome en Ashley Kennedy uit Pittsburgh (Pennsylvania) vreemde geluiden en een lichtje ontdekten op hun zolder, gingen ze op onderzoek uit. Ze plaatsen camera’s en schrokken zich een ongeluk toen ze op de beelden zagen dat hun buurman stiekem in hun huis rondkroop.

Het koppel doet hun verhaal aan CBS Pittsburgh. De verdenkingen begonnen toen ze vreemde geluiden hoorden die van de zolder leken te komen. Ook ontdekte vader Jerome een lichtje dat door een gaatje in het plafond scheen. Hij ging kijken, maar zag niemand. Het koppel besloot een camera te installeren.

Bij het bekijken van de beelden zagen ze plotseling hun 69-jarige buurman door hun zolder kruipen. Hij was bezig met renovaties aan het aangrenzende huis en - zo bleek uit de beelden - kroop in hun huis rond met een zaklamp en een boor. Ook lag hij een half uur lang boven een ventilatiepijp in de vloer, waardoor hij kon uitkijken op de slaapkamer van het koppel.

Jerome en Ashley denken dat hun buurman het gezin begluurde. „Dit is zo griezelig!”, vindt moeder Ashley. „We hebben geen idee van wat er in ons eigen huis is gebeurd”.

De buurman blijkt ook een verwijderbare wand te hebben geïnstalleerd tussen zijn eigen huis en die van het koppel. Daarnaast zaten er gaten in de muur, waardoor de man hun tien maanden oude baby zou kunnen zien.

De 69-jarige buurman, die is aangeklaagd voor inbraak, huisvredebreuk en stalking, ontkent dat hij slechte bedoelingen had. Hij zou alleen op de zolder zijn geweest voor onderhoudswerkzaamheden. De Kennedy’s zijn echter niet overtuigd en hopen dat hun buurman in de cel belandt. „Dan kunnen we weer rustig slapen.”

Bekijk de beelden hier.