Nieuws/Buitenland
302721425
Buitenland

Toestand voormalig president Bill Clinton (75) verbeterd

Bill Clinton eerder dit jaar.

Bill Clinton eerder dit jaar.

WASHINGTON - De toestand van voormalig Amerikaans president Bill Clinton (75) is verbeterd. Volgens zijn woordvoerder, Angel Urena, heeft Clinton „uitstekende vooruitgang geboekt” en naar verwachting wordt hij zondag uit het ziekenhuis ontslagen.

Bill Clinton eerder dit jaar.

Bill Clinton eerder dit jaar.

„Hij is vol goede moed en heeft tijd doorgebracht met zijn familie en vrienden en American football gekeken”, aldus Urena. Zijn vrouw, voormalig presidentskandidate Hillary Clinton, heeft hem zaterdag bezocht.

De oud-president werd dinsdagavond in het Irvine Medical Center in Californië opgenomen vanwege een urineweginfectie die zich verspreidde naar de bloedbaan. Hij zou zich tijdens een bezoek aan de Amerikaanse staat bij het ziekenhuis hebben gemeld wegens vermoeidheid.

Clinton, die tussen 1993 en 2001 de president van de Verenigde Staten was, heeft antibiotica toegediend gekregen en werd volgens zijn artsen „nauwlettend in de gaten gehouden.”

Volgens CNN lag hij op de intensive care. Dit zou zijn om zijn veiligheid en privacy te waarborgen. De ernst van zijn situatie zou hierbij geen rol hebben gespeeld.