Nieuws/Binnenland
3029975
Binnenland

’Waarschijnlijk zijn laatste verjaardag’

Moeder ernstig zieke Lorenzo (9) vraagt mensen kaartjes te sturen

DALERPEEL - De moeder van de ongeneeslijk zieke 9-jarige Lorenzo doet via Facebook een emotionele oproep. Omdat er in verband met zijn ziekte niet zoveel mensen naar zijn verjaardag kunnen komen, vraagt ze mensen een kaartje te sturen aan haar zoon. „Het zou super zijn als hij een kaartje mag ontvangen voor waarschijnlijk zijn laatste verjaardag”, schrijft moeder Marielle.

Begin februari viert de jongen hopelijk zijn tiende verjaardag. „We weten niet hoelang Lorenzo nog te leven heeft, maar het gaat hard”, vertelt zijn moeder. Haar zoon lijdt aan de stofwisselingsziekte X-ALD. De ziekte zorgt ervoor dat hij als het ware kortsluiting krijgt in zijn hoofd, als gevolg van een tekort aan bepaalde eiwitten. „Zijn zicht, eten en drinken gaat moeizaam. Rechts is hij bijna verlamd en zelfstandig zitten wil niet meer.”

Lorenzo kreeg in 2016 al leukemie en een jaar later werd hij ook nog eens getroffen door de stofwisselingsziekte. Zijn familie hoopt nu dat hij zijn verjaardag, op 3 februari, toch nog mag meemaken. „We zullen van alle kaartjes die hij mag krijgen een super mooie slinger maken voor in zijn kamer.”

Verjaardagspost mag naar:

Lorenzo Snippe

Prinses Wilhelminastraat 22

7753 TM Dalerpeel