Nieuws/Opmerkelijk
303366052
Opmerkelijk

Irish Pub levert bier per drone tijdens corona lockdown

RATHDRINAGH - Inventief ondernemen is noodzakelijk om het hoofd boven water te houden tijdens de coronacrisis. Een pubhouder uit het Ierse Rathdrinagh besloot daarom een drone in te zetten om tijdens de lockdown zijn diensten toch aan te kunnen blijven bieden. Flesjes bier en zakken chips worden via de lucht bij de klant afgeleverd.

„Meestal zijn het flesjes Heineken en soms een paar blikjes Bulmers”, aldus eigenaar Avril McKeever tegen The Guardian. Toch blijkt ook deze werkwijze niet waterdicht. „Gisterenavond hadden we een fles wijn een zak chips klaarstaan voor levering. Maar het kon niet doorgaan vanwege de wind.”

10 augustus

De pubs, hoeksteen van de Ierse samenleving, werden in maart verplicht de deuren te sluiten. Zoals het er nu naar uitziet, mag men van de regering pas rond 10 augustus weer open. Daardoor staan zo’n 50.000 banen op de tocht. Ook andere Ierse horecaondernemers zoeken daarom hun toevlucht tot thuisbezorging. Zo kunnen er vaten vol met bier worden besteld. Je moet tenslotte zelf de slingers ophangen.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd