Nieuws/Buitenland
3038055
Buitenland

Studente tijdens FaceTime-gesprek vermoord

Aya Masarwe werd vermoord

Aya Masarwe werd vermoord

Melbourne - Een Israëlische uitwisselingsstudente is terwijl ze aan het FaceTimen was met haar zus, bruut vermoord in het Australische Melbourne.

Aya Masarwe werd vermoord

Aya Masarwe werd vermoord

De 21-jarige Aya Masarwe was dinsdag een avondje uit geweest met vrienden. Het laatste stukje liep ze naar huis. Tijdens de wandeling zette ze FaceTime aan om nog even met haar zus te kunnen spreken.

Tijdens dat videogesprek werd Aya opeens aangevallen. Haar zus hoorde geroep en gestommel. Vermoedelijk viel op dat moment de telefoon van Aya op de grond.

De zus belde daarop meteen de politie. Kort daarop werd het halfnaakte lichaam van de studente door voorbijgangers gevonden tussen struiken in de buurt van een winkelcentrum.

Niet ver van het lichaam werden ook nog een pet en t-shirt gevonden. Die zijn waarschijnlijk afkomstig van de moordenaar.

De politie sluit niet uit dat Aya werd verkracht voor ze werd vermoord. Een van de inspecteurs sprak van „een absoluut verschrikkelijke en gruwelijke moord op een onschuldige jonge vrouw”.

Inmiddels is een 20-jarige man gearresteerd. Hij woont in de wijk waar de moord plaatsvond.

Aya studeerde eerder Chinees en was nu als uitwisselingsstudent aan een vervolgopleiding Engels begonnen in Melbourne.

Bloemen voor de in Melbourne omgebrachte Aiia Masarwe

Bloemen voor de in Melbourne omgebrachte Aiia Masarwe

Australiërs zijn geschokt door de moord in de stad die geldt als één van de veiligste plekken op aarde. Op de plek waar ze is omgebracht, worden bloemen neergelegd.