Nieuws/Binnenland
303811
Binnenland

Zlatan, Nico Rosberg en zelfs vorstin Charlene

Kevin (25) uit Apeldoorn is de celebritykapper van Monaco

Kevin knipte Zlatan: „We spraken over zijn vrouw en kinderen, maar hij vroeg ook naar mijn leven hoor!”

Kevin knipte Zlatan: „We spraken over zijn vrouw en kinderen, maar hij vroeg ook naar mijn leven hoor!”

MONACO-STAD - De 25-jarige talentvolle kapper Kevin Smeenk uit Apeldoorn besloot vorig jaar zijn carrière naar een hoger plan te tillen en verruilde Nederland voor Monaco. Die emigratie bleek een wereldzet. Beroemdheden van over de hele wereld laten zich door de jonge Nederlander stylen in de mondaine badplaats.

Kevin knipte Zlatan: „We spraken over zijn vrouw en kinderen, maar hij vroeg ook naar mijn leven hoor!”

Kevin knipte Zlatan: „We spraken over zijn vrouw en kinderen, maar hij vroeg ook naar mijn leven hoor!”

„Mijn leven staat op zijn kop”, vertelt de 25-jarige Kevin aan De Telegraaf. De jonge topcoiffeur die nationale en internationale prijzen won, werkte bij een salon in Apeldoorn toen hij besefte dat hij toe was aan een nieuw avontuur. Tijdens de Amsterdam Fashion Week in 2016 ontmoette hij de mensen achter Velvet Monkey, een kapsalon in Almelo. „Zij wilden in Monaco een salon beginnen en zochten iemand. Ik heb hen gevraagd of dat niet iets voor mij zou zijn. Een week later zat ik in het vliegtuig. Binnen twee maanden trok Velvet Monkey zich terug en heb ik de salon overgenomen.”

Zlatan

Inmiddels heet zijn zaak Salon 39, die gesitueerd is aan de statige Avenue Princesse Grace. Beroemdheden als Zlatan Ibrahimovic, voormalig Formule 1-kampioen Nico Rosberg en zelfs de vorstin Charlene namen al plaats op de kappersstoel. „Ze zijn superlief en vertonen geen sterallures. Met Zlatan sprak ik over zijn vrouw en kinderen. Hij was ook geïnteresseerd in mijn leven.”

Hoe Zlatan bij Kevin terechtkwam? „Zlatan traint hier in de exclusieve sportsclub, waar mijn salon onderdeel van is. Zo belandde hij bij mij.” De Zweedse voetbalinternational is in Monaco om te werken aan het herstel van een knieblessure.

’Iedereen moet uiteindelijk naar de wc’

Hoewel het natuurlijk bijzonder is dat al die beroemdheden in zijn stoel kruipen, blijft de jonge topkapper met zijn beide benen op de grond staan. „Het blijven natuurlijk gewoon mensen zoals jij en ik. Iedereen moet naar de wc.”

Kevin is gespecialiseerd in Hollywoodkapsels en zit dus wel gebakken in Monaco. „Mensen zien er elke dag uit alsof ze naar een feest gaan. Er zijn hier ook heel veel gala’s.” Soms wordt Kevin ook uitgenodigd op een jacht of ergens in een villa om iemand helemaal klaar te stomen voor een chique aangelegenheid. „Man, laatst was er gewoon een villa afgehuurd voor een bruiloft. Alleen al voor mij en mijn team!”

’Ik weet waar ik vandaan kom’

Er gaat geen dag voorbij waarop Kevin beseft hoe dankbaar hij is. „Mijn leven staat echt op zijn kop. Ik weet ook waar ik vandaan kom. Mijn moeder voedde mij en mijn broer en zus alleen op en we hadden het niet breed. Ze is supertrots op wat ik doe.”

Familie en vrienden mist hij wel, maar daarom vliegt hij regelmatig heen en weer. „Het is maar een korte vlucht. En soms komen ze ook naar Monaco. Hier schijnt altijd het zonnetje.”

Hard werken

Hoe leuk het allemaal ook is, het blijft keihard werken voor de jonge Nederlander. Salon 39 is namelijk zeven dagen per week open. „Voorlopig zit ik hier nog wel even. Ik kan er niet te veel over zeggen, maar er komen hele spannende dingen aan!”