Nieuws/Buitenland
303816
Buitenland

Tweet Obama na Charlottesville breekt record

CHICAGO - De reactie die oud-president Barack Obama op Twitter gaf op de racistische uitbarsting in Charlottesville, is nu de meest gewaardeerde tweet in het ruim elfjarig bestaan van het medium. Obama’s citaat van de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela had woensdag al meer dan drie miljoen ’likes’ ontvangen.

„Niemand wordt geboren met haat voor een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof. Een mens leert haten, en als we kunnen leren om te haten dan kunnen we ook leren om lief te hebben. Want liefde is een natuurlijker aspect voor de mens dan haar tegenpool”, luidde de tekst.

LEES OOK: Twitterbericht Obama krijgt 2,5 miljoen likes

In de Verenigde Staten is geschokt gereageerd op de bijeenkomst van neonazi’s en aanhangers van andere extreemrechtse groepen van afgelopen weekend. Een tegendemonstrant kwam om het leven toen iemand met hoge snelheid in een auto op haar en andere betogers inreed.

President Donald Trump oogstte juist veel kritiek, omdat hij het geweld niet direct veroordeelde en daarna zei dat het „van beide kanten” kwam.