Nieuws
303947
Nieuws

Ingewijden: in gesprek met Radio Veronica

Giel Beelen vertrekt bij 3FM

Giel Beelen

Giel Beelen

Giel Beelen vertrekt bij NPO 3FM. In de nieuwe programmering van de jongerenzender, die 2 september ingaat, komt zijn naam niet meer voor.

Giel Beelen

Giel Beelen

Volgens zendermanager Jurre Bosman van 3FM is het stoppen van Beelen een ’gezamenlijke beslissing’. Wat de diskjockey nu gaat doen, is nog niet bekend. Ingewijden zeggen dat hij in gesprek is met Radio Veronica. Beelen zelf is niet bereikbaar. Naar verluidt heeft hij vorig jaar al eens serieuze gesprekken gevoerd met dat station.

Met zijn vertrek bij 3FM wordt ook Giels contract bij Bnn-Vara beëindigd, aldus een woordvoerder van die omroep.

Weekend

Beelen verhuisde in 2016 naar de avonden in het weekend van 3FM omdat hij het zelf tijd vond voor iets anders, nadat hij ruim 12 jaar de doordeweekse ochtendshow had gepresenteerd.

De diskjockey kwam in het verleden geregeld in het nieuws vanwege zijn hoge salaris. Zo werd vorig jaar duidelijk dat hij zelfs nog meer verdiende dan de 440.410 euro waarmee hij als ’presentator’ in het jaarverslag 2015 van BNN-VARA staat.

Extraatje

De Telegraaf/Weekblad Privé meldde toen dat zijn toch al riante beloning is aangevuld met een ’extraatje’ van 125.000 euro, wat het jaartotaal op dik 5,6 ton brengt. Beelen had naast zijn werkzaamheden als presentator bij BNN-VARA ook tegen betaling promotiewerkzaamheden voor de NPO verricht. Inmiddels is zijn salaris aan het dalen. Uiteindelijk wil de NPO alle presentatoren onder het plafond van 181.000 euro krijgen.

Weer duo

Bij 3FM zijn meer veranderingen op komst: Rámon Verkoeijen en Mark van der Molen worden inderdaad de opvolgers van Frank van der Lende in de middag. Hun namen zongen al langer rond. Met deze wijziging kiest de zender na het vertrek van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga naar Radio 538 in 2015 opnieuw voor een duo in de late middag. Verkoeijen en Van der Molen zijn nu nog tussen 12.00 en 14.00 uur te horen op 3FM.

Van der Lende meldde gisteren zelf in zijn show (16.00 tot 18.00 uur) dat hij tegen zijn zin met het radioprogramma moet stoppen. Hij volgt in het weekend Giel Beelen op.

Vrouwen

Eva Koreman neemt het stokje over van het huidige lunchduo en van 14.00 tot 16.00 uur zit Angelique Houtveen achter de microfoon. Daarmee krijgen ook op 3FM vrouwen een prominentere plek. Onlangs werd bekend dat Rob Stenders zijn zendtijd op Radio 2 (elke werkdag van 14.00 tot 16.00 uur) kwijtraakt omdat hij Avrotros verlaat. Hij wordt per 1 september opgevolgd door Annemieke Schollaardt, momenteel nog te horen in het weekend op 3FM. Haar plaats daar wordt ingenomen door Herman Hofman. Wijnand Speelman, nu doordeweeks van 14.00 tot 16.00 uur op, krijgt het tijdslot 09.00 tot 12.00 uur op zaterdag en zondag.

Diepe dip

De luistercijfers van 3FM zitten al geruime tijd in een diepe dip. Bij de laatste meting (mei-juni 2017) was het marktaandeel met 4,8 procent weliswaar iets hoger dan in april-mei (4,7 procent), maar fors lager dan in dezelfde periode vorig jaar: toen was 3FM nog goed voor 7 procent. De programmering van de zender is vorig jaar november ook al flink op de schop gegaan.