Nieuws/Binnenland
3039865
Binnenland

Schoonzoon van andere verdachte

Verdachte martelmoord is bekende vechtsporter

Amsterdam - Eén van de twee mannen die zijn opgepakt voor betrokkenheid bij de martelmoord op Esther Paul uit Almere is de bekende MMA-vechtsporter Victor ’Tigri’ K.

Dat bevestigen bronnen rond het onderzoek aan De Telegraaf. Victor K. is de schoonzoon van de tweede verdachte Mike J., een beveiliger uit Almere.

Het huis waar Esther Paul (43) in de periode voor haar dood verbleef was eigendom van Mike J. Ze zat ’ondergedoken’, appte ze op 24 april 2017 aan een vriendin, en was doodsbang, zo blijkt uit de Whats-app-berichten die De Telegraaf heeft ingezien. ’Ik heb veel gezeik met Frank. Het gaat van kwaad tot erger’.

Frank G. was haar ex, een van de oprichters van No Surrender en hoofdverdachte in de Colorado-zaak, de grootste hennepzaak van ons land. Hij werd veroordeeld tot 4 jaar cel. Het zwaar toegetakelde lichaam van Esther Paul werd op 30 april 2017, zes dagen na de appjes, gevonden in het Veluwemeer bij Biddinghuizen.

Beveiliger Endstra

Wat de rol is van Mike J. en Victor K. bij de moord op Esther Paul is nog onduidelijk. Het Openbaar Ministerie wil niets zeggen over het onderzoek omdat de verdachten in volledige beperkingen zitten.

Mike J. is een bekende in het criminele circuit. Hij trad onder meer op als beveiliger van de in 2004 geliquideerde vastgoedgigant Willem Endstra.

De Amsterdamse advocaat Jan-Hein Kuijpers en zijn kantoorgenoot staan de verdachten bij. Ze willen vanwege de beperkingen niets zeggen. „Ik ben er verbolgen over dat de namen nu op straat liggen”, aldus Kuijpers.

Roof moeder G.

De broer van Esther, die anoniem wil blijven, bevestigde de angst die ze vlak voor haar dood had. „Esther wist dat ze zou worden vermoord”, vertelt hij. De broer is ervan overtuigd dat haar ex Frank G. achter de moord zit.

In december 2016 vond een overval plaats op een woning in Almere. Het slachtoffer: de 78-jarige moeder van Frank G. De bejaarde vrouw raakte flink gewond. Esther zou twee mannen van No Surrender hebben getipt over 600.000 euro die Frank G. bij zijn moeder zou hebben verstopt.

Als vergelding voor de roof, zo vermoedt de recherche, zou G. zijn ex-vriendin hebben gemarteld en vermoord.