Nieuws/Buitenland
304122767
Buitenland

’Die hufters moeten niet denken dat ze kunnen doen wat ze willen’

Duizend euro boete voor koffie zetten in Venetië

Venetië - Twee backpackers die vrijdag in Venetië aan de voet van de Rialtobrug een kopje koffie aan het zetten waren, hebben een fikse boete gekregen. Omgerekend hebben zij bijna duizend euro gemoeten neertellen voor het brouwen van hun verse bakkie leut.

Het stel uit Berlijn was bij de beroemde brug neergestreken met een klein kooktoestelletje om daar een lekker kopje koffie te zetten, meldt Het Nieuwsblad. Nadat een ooggetuige de politie hierop attendeerde, werden de twee toeristen ter verantwoording geroepen.

Naast een flinke boete - 650 euro voor de man en 300 euro voor de vrouw, werd het stel ook verzocht de stad te verlaten.

Hufters

„Venetië moet gerespecteerd worden en die hufters die denken dat ze naar de stad kunnen komen en er doen wat ze willen, moeten begrijpen dat ze opgepakt, gestraft en verbannen worden”, zei burgemeester Luigi Brugnaro.

Venetië treedt al langer op tegen toeristen die zich misdragen of op historische pleinen picknicken. Op die manier wil het stadsbestuur het Unesco-werelderfgoed beter tegen het massatoerisme beschermen.

Wangedrag toeristen beu

Ook Rome is het ’onbeschaafde gedrag’ van toeristen meer dan zat. De gemeente van de Italiaanse hoofdstad gaat toeristen, maar ook Romeinen zelf, bekeuren voor bijvoorbeeld een ijsje eten op de Spaanse trappen, een selfie maken op de rand van de Trevifontein, of lekker de schoenen uittrekken bij het Pantheon na een lange wandeling door de stad.