Nieuws/Binnenland
3042612
Binnenland

Handhaver laat laatste wens van ernstig zieke Robert uitkomen

Handhaver Anil (links).

Handhaver Anil (links).

AMSTERDAM - Op de foto gaan met zijn grote voorbeeld handhaver Anil, dat stond nog open op de bucketlist van de ernstig zieke Robert. De jongen lijdt aan kanker en wilde zijn laatste wens graag nog in vervulling zien gaan. In februari zal hij euthanasie laten plegen na een 16 jaar durende strijd.

Handhaver Anil (links).

Handhaver Anil (links).

Eind 2018 was Robert, die in Australië woont, op familiebezoek in Nederland. 50 dingen wilde de Nederlandse-Australiër daarvoor hebben gedaan. Handhaver Anil bezoeken was daar een van.

Robert sprak in de hal van het Centraal Station in Amsterdam collega’s van Anil aan. Hij vertelde hen over zijn bijzondere wens en gaf aan groot fan te zijn. „Ik heb alle afleveringen van ’De Handhavers’ gezien en vind het prachtig hoe Anil overkomt op TV. Alleen zijn smoelwerk al.”

Geëmotioneerd

Collega’s besloten Anil te bellen en die wilde op zijn vrije dag graag naar het station komen om Roberts laatste wens te vervullen. „Ik raakte behoorlijk geëmotioneerd. Hij had al 49 dingen afgerond en wilde als laatste mij ontmoeten. Dat is toch wel heel bijzonder”, aldus de handhaver.

Eenmaal op Centraal Station volgde een omhelzing en zijn er foto’s gemaakt. „Al had ik 80 uur moeten reizen om met Anil op de foto te mogen, dan had ik dat gedaan”, zegt een blije Robert.