Nieuws/Binnenland
304266
Binnenland

Wie brengt eend Kwakkie terug?

BREDA - De Bredase Pat Poi Rum is radeloos: ze is haar geliefde eendje Kwakkie kwijt. Het diertje is vorige week weggevlogen en nog altijd spoorloos.

Pat Poi heeft weinig vertrouwen in de zoektocht naar Kwakkie, aangezien het diertje nogal op haar soortgenoten lijkt. “Het enige verschil is dat ze een bruine snavel heeft met een zwarte stip op het uiteinde.” Qua gedrag is Kwakkie wel anders dan andere eenden: “Ze is gewend aan mensen, dus niet bang. Ook kan ze nog niet zo goed kwaken, het is meer gepiep dat uit haar snaveltje komt.”

De 18-jarige Pat Poi kreeg Kwakkie in mei. “Vrienden van mijn ouders vonden een achtergebleven kuikentje in hun huis, nadat ze een verdwaalde moedereend hadden weggejaagd. Zij konden Kwakkie niet houden, aangezien ze honden hebben. Toen vroegen ze of ik haar wilde hebben.”

Sindsdien sliep Kwakkie in het konijnenhok van Pat Poi en kreeg ze kippenvoer. “Overdag kwam ze vaak bij ons op schoot liggen.” Kwakkie kon nog maar net vliegen. “Ik ben bang dat ze door de wind is meegenomen en toen verdwaald is geraakt. Ik hoop niet dat een kat of hond haar te pakken heeft gekregen.”

Pat Poi heeft overal al gezocht naar haar Kwakkie. “Ik heb zelfs bij mensen aangebeld, maar niemand heeft Kwakkie gezien.” Ze zegt erg verdrietig te zijn door dit verlies.