Nieuws/Binnenland
304458
Binnenland

Vader vindt resten in park na tip

Resten Natalee Holloway mogelijk gevonden

Na twaalf jaar is Natalee Holloway mogelijk gevonden. Na een nieuwe tip heeft haar vader Dave menselijke resten laten opgraven in een park op Aruba.

Of de resten zijn van zijn verdwenen dochter moet dna-onderzoek uitwijzen. Dave onthulde woensdag in het NBC-programma Today dat hij met hulp van privédetective T.J. Ward na achttien maanden onderzoek mogelijk een doorbraak heeft bereikt in deze zaak.

Hij vertelde in het programma dat hij een tip kreeg van een voormalige huisgenoot van de beste vriend van Joran van der Sloot. Deze tipgever claimt dat Joran GHB in het drankje van Natalee had gedaan, waarna de 18-jarige Amerikaanse stikte in haar eigen braaksel. Joran belde hierop zijn vader Paul; het tweetal begroef het lichaam volgens de tipgever in het park.

Dave zei dat hij na alle teleurstellingen niet had verwacht daadwerkelijk menselijke resten te vinden. „Ik weet dat er een mogelijkheid is dat het om iemand anders gaat, dus ik zal het gewoon afwachten.” Het onderzoek neemt tijd in beslag; de resultaten zullen volgende maand bekend worden gemaakt.

Spoorloos

Natalee verdween in mei 2005 spoorloos tijdens een vakantie met studievrienden op Aruba. Ze werd voor het laatst gezien in gezelschap van Van der Sloot, die momenteel in Peru een straf uitzit van 28 jaar voor de moord op Stephany Flores Ramirez (21). De vader van Joran overleed in 2010 nadat hij tijdens een potje tennis een hartaanval kreeg.

Bekijk hier het interview met de vader van Natalee.