Nieuws/Binnenland
304545
Binnenland

Slachtoffertjes uit hetzelfde gezin

Man (27) pleegde bij bso ontucht met twee meisjes

Bezoekers van een informatieavond van Partou Kinderopvang komen aan bij een zalencentrum.

Bezoekers van een informatieavond van Partou Kinderopvang komen aan bij een zalencentrum.

DE BILT - UPDATE 23.06 uur - Een medewerker van buitenschoolse opvang Partou heeft tijdens zijn werk ontuchtige handelingen gepleegd bij twee jonge meisjes. De kinderen komen uit hetzelfde gezin.

Bezoekers van een informatieavond van Partou Kinderopvang komen aan bij een zalencentrum.

Bezoekers van een informatieavond van Partou Kinderopvang komen aan bij een zalencentrum.

Het incident vond vorige week plaats. De 27-jarige man uit Utrecht werkte als pedagogisch medewerker bij Partou. De zaak kwam aan het licht na aangifte door de ouders van de twee kinderen. De twee kinderen zouden handelingen bij de medewerker hebben moeten verrichten.

De medewerker van Partou is zaterdag aangehouden en zit sindsdien vast. Hij is op staande voet ontslagen, aldus Katinka Reuling, voorzitter van de raad van bestuur van Partou. Hij werd ontboden op het hoofdkantoor en „heeft bevestigend geantwoord”.

De man werkt naar verluidt al zes jaar bij Partou op de vestiging aan de Weltevreden.

’Geen verdere aanwijzingen’

Er zijn volgens het Openbaar Ministerie (OM) op dit moment geen aanwijzingen dat de man vaker in de fout ging of dat hij ook met andere kinderen ontucht heeft gepleegd. De computer en de telefoon van de verdachte worden nog wel onderzocht.

De buitenschoolse opvang en het OM hebben de zaak woensdagavond op een bijeenkomst voor 250 ouders die een kind op de opvang hebben zitten uit de doeken gedaan.

Sport-bso

Het incident zou vorige week hebben plaatsgevonden op de sport-bso. De kinderen hebben het aan hun ouders verteld en die zijn naar Partou gestapt, waarna de politie erbij is gehaald.

Volgens Reuling is het bij de buitenschoolse opvang niet wettelijk verplicht om twee volwassenen (’vier ogen’) per groep te hebben. Pedagogisch medewerkers moeten elkaar wel informeren over wat ze doen.

’Populaire medewerker’

Na afloop van die bijeenkomst wilden ouders geen commentaar geven. Volgens Partou zijn de ouders geschokt aangezien het gaat om een medewerker die heel populair was en op handen werd gedragen. Voor donderdag is er op de betreffende locatie, Partou Weltevreden, gezorgd voor extra pedagogische ondersteuning, aldus Reuling.

LEES OOK: Ouders bijeen na incident kinderopvang in De Bilt

Een beknopt overzicht van Partou.

  • Aantal vestigingen: Ruim 300. Hiermee is Partou naar eigen zeggen de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland.
  • Soorten opvang: Partou heeft zowel kinderdagverblijven (0-4 jaar), peuterspeelzalen en peuterscholen (2-4 jaar) als locaties voor buitenschoolse opvang (4-12 jaar).
  • Gebied: Vooral in de Randstad zijn vestigingen. Daarbuiten is Partou actief in Gelderland, Drenthe, Overijssel en Noord-Brabant.
  • Medewerkers: 3300.
  • Kinderen op opvanglocaties: 26.000.
  • Missie: Partou wil kinderen naar eigen zeggen een „veilige, vertrouwde en inspirerende plek” bieden.