Nieuws/Binnenland
304846323
Binnenland

Daarnaast 84.000 euro witgewassen

Inwoner Elst lichtte kopers voor 18.000 euro op via webshops

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

ELST - Een 26-jarige inwoner van het Gelderse Elst heeft volgens de politie zeker dertig mensen opgelicht door goederen aan te bieden via webshops, maar die vervolgens nooit te leveren. Kopers zijn voor in totaal ruim 18.000 euro gedupeerd. De Elstenaar zou daarnaast nog eens zeker 84.000 euro hebben witgewassen, aldus de politie donderdag.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De politie kwam de man op het spoor via een website waarop in het begin van de coronacrisis beschermingsmiddelen zoals mondkapjes en desinfectiegel werden aangeboden. Dergelijke spullen waren op dat moment moeilijk verkrijgbaar. De politie kreeg meldingen uit binnen- en buitenland van klanten die besteld hadden, maar niets geleverd kregen.

Katvangers

Het rechercheteam vond eerst een man uit Arnhem en een vrouw uit Rheden. Op hun rekeningen werd het geld voor de bestellingen gestort. Deze twee katvangers zijn ondertussen weer op vrije voeten, maar blijven wel verdachte volgens de politie. Via de katvangers kwam de politie terecht bij de bitcoinwallet van de man uit Elst, die geldt als hoofdverdachte.

Er loopt nog een onderzoek naar andere verdachte geldstromen op de bitcoinrekening. De webshops zijn offline gehaald. De politie sluit meer aangiftes niet uit.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo