Nieuws/Binnenland
3050475
Binnenland

NS en ProRail passen dienstregeling aan:

Dinsdag minder treinen door sneeuw

AMSTERDAM - Spoorwegbeheerders NS en ProRail hebben maandag naar buiten gebracht dat er morgen minder treinen rijden in verband met de verwachte sneeuwval. Er wordt met een aangepaste dienstregeling gewerkt.

Op de meeste plekken in Nederland rijden de treinen elk half uur in plaats van ieder kwartier. NS raadt reizigers aan om vlak voordat ze vertrekken de reisplanner te raadplegen. Volgens een zegsman van de NS blijft 80 procent van de treinen rijden.

NS en ProRail nemen het zekere voor het onzekere en passen de dienstregeling aan, waardoor er meer ruimte moet ontstaan om eventuele problemen op te lossen”, aldus de bedrijven.

Antivries

NS-treinen zijn de afgelopen dagen behandeld in de anti-icing-installatie. Met oog op de verwachte sneeuwval gaan ProRail en NS hier vandaag mee door. Treinen worden op zes locaties aan de onderkant met glycol behandeld zodat sneeuw en ijs minder kans krijgen zich aan de trein te hechten.

Code geel

Het KNMI gaf eerder voor dinsdag code geel af. Er trekt namelijk een neerslaggebied over het land waardoor op veel plaatsen 2 tot 3 centimeter sneeuw valt. Lokaal kan er een sneeuwdek van 5 centimeter ontstaan, zo voorspelde Weeronline.