Nieuws/Buitenland
30540
Buitenland

Indonesiërs dood door opsluiting in badkamer

JAKARTA - In een kleine badkamer in de Indonesische hoofdstad Jakarta zijn zes stoffelijke overschotten gevonden. De politie liet dinsdag aan lokale media weten dat de slachtoffers door vier inbrekers waren opgesloten en door verstikking om het leven zijn gekomen.

Onder de slachtoffers bevinden zich enkele kinderen. Een tiener van 16 en een kind van 9 zijn onder de doden. Er is ook een vriend of vriendin van een van de kinderen overleden. Daarvan is de leeftijd niet bekend. In het kleine kamertje dat anderhalve meter breed en anderhalve meter lang is, waren elf mensen opgesloten. Onder hen waren leden van het gezin dat in het huis woonde, bedienden en chauffeurs. De vijf overlevenden zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gegaan. Daaronder zijn in ieder geval een meisje van 13 jaar en een jongeman van 22 jaar.

’Vuurwapens en machetes’

De overval is op maandag in een woning in de ’chique wijk’, in de Pulogadung-regio, gepleegd, zegt een politiewoordvoerder in Jakarta. „De inbrekers droegen vuurwapens en machetes”, vervolgt hij. Kleine criminaliteit komt vaak voor in de Indonesische hoofdstad, maar gewelddadige criminaliteit zoals gewapende overvallen is zeldzaam.