Nieuws/Binnenland
3055930
Binnenland

Nu vijf verdachten opgepakt

Voetbalclub schorst jongens na filmpje Spijkenisse

SPIJKENISSE - Update - Een voetbalclub uit Spijkenisse heeft jeugdige leden geschorst nadat een video over een laffe, zeer gewelddadige mishandeling over het internet raasde. Dinsdag arresteerde de politie nog drie jongens. Er zijn nu vijf verdachten.

Op een filmpje dat circuleert op internet (zie onder) is te zien hoe het slachtoffer, een 14-jarige jongen genaamd Tommie, wordt geschopt en geslagen. De politie heeft inmiddels met het slachtoffer gesproken. Hij liep een gebroken neus, blauwe plekken en een gescheurd oor op.

„Gisterenavond zijn wij opgeschrikt door een vreselijk filmpje op internet”, schrijft v.v. Spijkenisse op de eigen website. „Wij en de leden spreken onze afschuw over het filmpje uit. Alhoewel de mishandeling buiten de invloedssfeer van onze vereniging heeft plaatsgevonden, hebben wij de betrokken leden met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld.”

Twee verdachten meldden zich maandagavond bij de politie, de andere drie verdachten zijn dinsdag opgepakt. Alle vijf verdachten komen uit Spijkenisse. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Let op: schokkende beelden.