Nieuws/Buitenland
306696264
Buitenland

96 buitenlanders in skioord St. Anton beboet

WENEN - De Oostenrijkse politie heeft in het populaire skioord St. Anton am Arlberg 96 mensen uit heel Europa beboet voor overtreding van de corona- en immigratieregels. De controles werden vrijdagavond uitgevoerd door vijftien agenten. De bezoekers, onder wie Denen, Duitsers, Britten, Roemenen, Zweden, Australiërs, Ieren en Polen, moeten boetes oplopend tot 2180 euro betalen, meldt de politie zaterdag.

De controles werden ingesteld nadat de burgemeester van St. Anton, Helmut Mall, zich eerder deze week had beklaagd dat tientallen buitenlandse jongeren verbleven in het ook bij Nederlanders geliefde skioord.

De skiliften zijn wel in werking, maar de hotels in Oostenrijk zijn gesloten voor toeristen. Zij mogen ook niet naar Oostenrijk reizen. Zakelijke gasten mogen er wel verblijven. Het land vertoeft sinds 26 december in de derde nationale lockdown en alle niet-essentiële winkels zijn gesloten.

In de afgelopen weken ontstond ophef in Oostenrijk toen bleek dat de regels op creatieve wijze aan de laars werden gelapt. Zo bleek er een uitbraak van het coronavirus te zijn onder „skileraren” uit Europa, wiens opleiding onder de huidige regels wel mag doorgaan.

Volgens de burgemeester van St. Anton hebben buitenlanders zich ingeschreven in hotels met als reden dat ze werkzoekend zijn, hoewel er geen banen beschikbaar zijn.

Oostenrijk heeft sinds de uitbraak van het coronavirus 413.208 besmettingen vastgesteld onder de negen miljoen inwoners. Er zijn 7703 overlijdensgevallen door Covid-19 geregistreerd. Het aantal dagelijkse besmettingen is gedaald tot 1500 na een piek van meer dan 9000 in november, maar neemt niet verder af.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo