Nieuws/Buitenland
30697
Buitenland

Arrestaties om in brand steken zwerver

Metro in Berlijn

Metro in Berlijn

BERLIJN - Een groep van zeven jongeren in de leeftijd van 15 tot 21 jaar, is gearresteerd omdat ze betrokken zouden zijn bij het in brand steken van een dakloze man in het metrostation in Berlijn. Ze zijn van Syrische of Libische afkomst. Het Duitse OM gaat kijken of ze voor poging tot moord aangeklaagd kunnen worden. Dat meldt Bild.

Metro in Berlijn

Metro in Berlijn

De jongeman van 21 is de hoofdverdachte, volgens Bild. Hij werd in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt. De overigen waren een dag eerder gepakt. De meesten zijn bekend bij de politie. Aan de hand van videobeelden zijn de jongeren opgepakt.

Het groepje stak, in de avond van Eerste Kerstdag, de kleren van de zwerver aan toen hij lag te slapen. Door beheerst ingrijpen van ooggetuigen bleef de man ongedeerd. Een machinist zag het incident gebeuren, rende er met een brandblusser op af en kon erger voorkomen. De daders sloegen daarna op de vlucht, een metro in. Maar ze hadden niet in de gaten dat ze werden opgenomen door bewakingscamera’s in het metrostation.