Nieuws/Binnenland
3070207
Binnenland

’Tommie had afspraak om ruzie uit te vechten’

Spijkenisse - De tot bloedens toe in elkaar geslagen veertienjarige Spijkenisser Tommie lijkt een afspraak te hebben gehad met één van de verdachten om een ruzie uit te vechten. Op de plaats waar de jongens hadden afgesproken, waren vervolgens meer jongens aanwezig die gezamenlijk Tommie tot in het ziekenhuis toe in elkaar sloegen.

Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM) bekend. Tommie werd zwaar mishandeld door een groep minderjarige jongens in een park in de wijk Waterland in Spijkenisse. Ze sloegen hem tot bloedens toe, schopten hem toen hij al op de grond lag en gooiden een fiets op hem. Dit alles werd gefilmd, dat filmpje ging viraal op het internet en zorgde voor een storm aan verontwaardigde reacties. Tommie kreeg veel steunbetuigingen vanuit heel het land.

Let op, schokkende beelden:

Verdachten langer vast

Uit het voorlopige onderzoek van de politie en het OM blijkt wat er aan het filmpje voorafging. De politie pakte in de loop van de week zes verdachten op. Twee van hen (15 en 16 jaar) blijven voorlopig nog vastzitten op verdenking van openlijke geweldpleging. Hun wordt het grootste aandeel verweten. De andere jongens zijn vrij, maar blijven verdachten in de kopschopzaak van Spijkenisse. De rechter-commissaris heeft hun onder meer een contactverbod onderling opgelegd.

De politie en het OM waarschuwen bovendien dat het filmen en verspreiden van filmpjes van vechtpartijen onder omstandigheden strafbaar kan zijn.