Nieuws/Buitenland
307893
Buitenland

Julian (7) nog steeds vermist

“Heb je al iets van hem gehoord? Weet iemand al iets?” Als er naar iemand wordt gezocht in Barcelona, dan is het wel het zevenjarige jongetje Julian Cadman uit het Australische Sydney. Hij wordt nog steeds vermist, na de aanslag.

De familie weet niet waar hij is, en ook niet of hij gewond is. De vader kan ieder moment landen in Barcelona om op zoek te gaan naar zijn zoon.

In Barcelona en heel Spanje worden online zijn foto’s verspreid, met het verzoek hem te zoeken.

Het jongetje liep met zijn moeder op de Ramblas toen de witte bus een bloedbad aanrichtte. Tijdens de aanval werden ze gescheiden. Zijn moeder ligt inmiddels in kritieke staat in het ziekenhuis. Ze waren samen op bezoek in Barcelona voor de bruiloft van een neef. Zijn vader, Andrew Cadman zegt dat hij de twee een paar uur daarvoor nog heeft gesproken. Hij is gisteren op het vliegtuig gestapt, maar de reis neemt wel 24 uur in beslag.

Familieleden verspreiden zijn foto zoveel mogelijk online zodat mensen kunnen zoeken naar Julian. “Als u ook maar iemand in de buurt kent om dit mee te delen, doe dat dan alstublieft”, zei zijn peetvader Colin Baxter op Facebook.

Gebed

Premier Malcolm Turnbull heeft Australiërs opgeroepen een moment voor hem te bidden – en zegt dat zijn gedachten bij de familie zijn. „Ik denk dat we allemaal op een stil moment even een gebed voor deze kleine jongen moeten opzeggen. Alle ouders snappen de angst waar de vader en zijn hele familie doorheen gaan terwijl zij zich op weg zijn hem te gaan zoeken in Barcelona”, zei Turnbull.

UPDATE 14:08

Volgens bronnen bij de politie ligt Julian in een ziekenhuis in Barcelona, zo melden Spaanse media. Onbekend is (nog) hoe het met hem gaat.