Nieuws/Buitenland
307897
Buitenland

Spaanse politie doorzoekt woning imam

BARCELONA - De Spaanse politie heeft zaterdagochtend in de gemeente Ripoll ten noorden van Barcelona het huis van een imam doorzocht.

Er is gezocht naar DNA-sporen, meldde de krant El Pais op basis van politiebronnen. De politie vermoedt dat een van de twee lijken die zijn gevonden in een huis in Alcanar, dat van de moslimgeestelijke kan zijn.

De terreurcel zou volgens de politie de aanslagen op de Ramblas in Barcelona en de verijdelde aanslag in Cambrils in het huis hebben gepland. In de woning in Alcanar vond woensdag een grote explosie plaats.

De politie kondigde zaterdag ,,meerdere gecontroleerde explosies” in Alcanar aan, en voegde eraan toe dat de bevolking zich daar geen zorgen over hoeft te maken. De woning raakte woensdag zwaar beschadigd door ontplofte gasflessen.

Felipe

Koning Felipe bezoekt vanochtend in verschillende ziekenhuizen van Barcelona de gewonden. Op het gemeentehuis van Barcelona is een condoleanceregister geopend. Vice-minister Soraya Sáenz de Santamaria brengt een bezoek aan Cambrils, samen met de burgemeester.

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken is ondertussen een bijeenkomst van politie, veiligheidsdiensten en minister Juan Ignacio Zoido. Beslist wordt of het land het terreurniveau in het land, dat al tijden op 4 staat, verhoogd zal worden naar 5 – het allerhoogste niveau van alertheid.