Nieuws/Buitenland
307910
Buitenland

Veel protest bij nazi-mars in Berlijn

BERLIJN - UPDATE 15:45 uur Honderden linkse demonstranten verhinderden vandaag dat de nazi-mars met duizend aanhangers voor Hitlers plaatsvervanger Rudolf Hess kon beginnen.

Na een vertraging van drie uur, veroorzaakt door blokkades van linkse demonstranten, liepen de nazi’s twee rondjes door een woonwijk, waarna de politie de nazi-manifestatie stopte.

Ze konden de voorziene route langs de gevangenis in Spandau, waar topnazi Rudolf Hess decennialang gevangen zat en stierf, niet aflopen.

Hess, plaatsvervanger van Hitler, stierf in 1987, dertig jaar geleden, in een Berlijnse gevangenis. Neonazi's zeggen dat Hess door zijn geallieerde cipiers is vermoord.

Ze hebben hiertoe vervalste posters met deze boodschap langs straten in Berlijn opgehangen. Ze claimen dat de politie de moordenaars zoekt, wat niet zo is. De posters zijn voorzien met glasscherven en scheermesjes.

De rechts-radicalen kunnen hun mars langs de voormalige gevangenis met een smoesje aanmelden. Hun motto is dat de archieven geopend moeten worden.

VIDEO!