Nieuws/Binnenland
308023615
Binnenland

Turkse influencer vervolgd om foto met seksspeeltje in Amsterdams seksmuseum

Amsterdam - Een Turkse influencer is in haar thuisland ernstig in de problemen gekomen na een bezoek aan Amsterdam. Merve Taşkin vertelde op Twitter dat ze al anderhalf jaar wordt vervolgd door de Turkse autoriteiten vanwege een bezoek aan het Sexmuseum Amsterdam, waarvan ze verslag deed op sociale media. Ze moet in het najaar voor de rechter verschijnen.

De inmiddels 23-jarige Taşkin is een bekende Turkse influencer. Ze bereikt via haar kanalen (Instagram en Twitter) meer dan een half miljoen mensen.

Samen met twee vriendinnen kwam de influencer vorig jaar januari naar Amsterdam om haar 22ste verjaardag te vieren.

De vrouw komt in de problemen door een foto met een seksspeeltje, die is gemaakt in het Sexmuseum. Ze was al eerder door de politie opgepakt vanwege deze foto, heeft zelfs een nachtje doorgebracht in de cel, maar na een verklaring mocht ze weer vertrekken.

Tekst loopt verder onder de foto.

Maar ruim een jaar later krijgt Taşkin een sms-bericht: ze wordt op 26 oktober verwacht in de rechtbank wegens het schenden van wetsartikel 226. De influencer wordt vervolgd voor het promoten van onzedelijk materiaal, waar een straf van zes maanden tot twee jaar op staat.