Nieuws/Binnenland
3082942
Binnenland

Dinsdagavond de gebruikelijke drukte

’Vooral woensdag zware ochtend- en avondspits’

AMSTERDAM - De ANWB verwacht dat het verkeer dinsdagavond de gebruikelijke zware dinsdagspits voor de kiezen zal krijgen, maar woensdag zullen er meer problemen zijn door urenlange sneeuwval.

Dat vertelt een woordvoerder van de ANWB. In de nacht van dinsdag op woensdag trekt de sneeuw vanuit het zuidwesten ons land binnen. „We verwachten wel wat problemen door de sneeuw. Normaal gesproken zijn er op woensdag weinig problemen, maar nu zal het drukker worden. De problemen houden ook de hele dag aan.”

Vorige week viel er ook aardig wat sneeuw maar dat gebeurde toen pas na de ochtendspits. Toen stonden er recordfiles in de middag.

Lees verder onder de afbeelding

Een ’groot deel van de randstad’ zal woensdagochtend al met de sneeuw te maken krijgen, meldt de ANWB. „Met name in de zuidelijke randstad verwachten we een pittige ochtendspits. Daarna trekt het sneeuwgebied verder naar Midden-Nederland, waar het blijft hangen tot in de avondspits.”

Dinsdag spreekt de ANWB ook over een ’zware spits’ maar dat is de gebruikelijke dinsdagspits. Op dinsdagen en donderdagen is de spits het drukst. Later op dinsdagavond zal de sneeuw al in het zuidwesten ons land binnentrekken.

Dinsdagmorgen was het al op veel plaatsen glad. Met uitzondering van de Waddeneilanden gold voor het hele land code geel. Op talloze plekken gleden auto’s van de weg; op de A1 bij Twello stonden op enig moment vijf auto’s in de berm, op andere plekken gleden zelfs takelwagens van de weg.