Nieuws/Buitenland
308333
Buitenland

Loos alarm op treinstation van Nîmes

Nîmes - In de Zuid-Franse stad Nîmes is zaterdagavond rond kwart over negen het treinstation ontruimd na geruchten over gewapende mannen. Het bleek loos alarm. In de Franse stad was de beveiliging zaterdag extra groot omdat zaterdag de wielerwedstrijd Vuelta van start ging, met een ploegentijdrit.

Er gingen geruchten over een of meer gewapende personen die zich zouden ophouden in het station. Het station werd daarop afgesloten door de veiligheidsdiensten.

Volgens de hoogste provinciebestuurder van de provincie Gard is er niet geschoten. Er is besloten tot ontruiming na een melding over gewapende mannen.

De regionale krant Midi Libre meldde op de site dat er een persoon is aangehouden en er gezocht werd naar een tweede. Het vermoeden bestaat dat het om een namaakwapen gaat.

Een getuige die in de TGV zat naar Nîmes vertelt dat de politie elk rijtuig van de trein waarin hij zat heeft doorzocht op zoek naar een Afrikaanse en een Arabische man. De rust is inmiddels teruggekeerd, maar de schrik zit er goed in, zo schrijft Aurelien Gillot op Twitter.Vandaag begon de Spaanse wielerronde Vuelta in Nîmes. De vrouw van de ploegleider van Trek-Segafredo, het team van Contador plaatste het volgende op Twitter.