Nieuws/Binnenland
3089978
Binnenland

Rechtszaak onder hoogspanning

Klanten ’tienerseksslaaf’ voor de rechter

Ter illustratie.

Ter illustratie.

DEN HAAG - Vijf mannen uit Den Haag en Vlaardingen die betaalden voor seks met een zwaar bedreigde en uitgebuite 14-jarige staan vandaag voor de rechter in Den Haag. De vervolging van klanten van minderjarige tieners ligt gevoelig, nadat eerder bij de Valkenburgse zedenzaak en een misbruikzaak in Groningen drie verdachten zelfmoord pleegden.

Ter illustratie.

Ter illustratie.

De mannen in de leeftijd van 27 tot 47 jaar hadden op één na in 2016 en 2017 meermalen seks met de jonge vrouw, die onder dwang van haar pooier op vooral parkeerplaatsen seks met ze moesten hebben in ruil voor geld. Alle inkomsten moest ze inleveren. De pooier is eerder al tot vijf jaar cel veroordeeld. De klanten hebben verklaard dat ze niet wisten dat het slachtoffer minderjarig was.

De Valkenburgse zedenzaak, waarbij klanten betaalde seks hadden met een 16-jarige, resulteerde in een grote domper voor het OM. Zowel rechtbank als Hof legden de klanten een taakstraf en één dag cel op, terwijl het OM onvoorwaardelijke straffen had geëist.

Minderjarige prostitutie is een gigantisch probleem. Inmiddels is bij bijna vijftig procent van de mensenhandelzaken sprake van minderjarige slachtoffers. Soms zijn ze niet ouder dan 12 jaar.

Misdaadverslaggever Mick van Wely doet live verslag (vanaf circa 9.00):