Nieuws
309007
Nieuws

Tamme zondagmiddag, groots Lowlands-avond in

Cypress Hill-rapper B-Real gaat op Lowlands aan de Hollandse medicijnen.

Cypress Hill-rapper B-Real gaat op Lowlands aan de Hollandse medicijnen.

Nee, in de maar mondjesmaat gevulde Alpha voor Halsey gebeurde het zondagmiddag niet op Lowlands. Bij de Amsterdamse rappers van SMIB in de India al evenmin en At The Drive In in de Bravo liet het ook afweten. Maar toen kwam Cypress Hill!

Cypress Hill-rapper B-Real gaat op Lowlands aan de Hollandse medicijnen.

Cypress Hill-rapper B-Real gaat op Lowlands aan de Hollandse medicijnen.

Deze inmiddels historische hiphopgroep zorgde voor een ware stormloop bij de grote Alpha-tent aan het begin van de laatste Lowlands-avond. Met rappers B-Real en Sen Dog voorop ging het helemaal los op de grootste hits-show van deze Amerikanen. Achter elkaar kwamen ze allemaal voorbij, van Insane in the membrane tot Tequila sunrise en van How I could just kill a man tot Dr. Greenthumb.

Hollands medicijn

Die laatste, ’gespeeld’ door B-Real, schreef zichzelf halverwege een typisch Hollands medicijn voor. Onder het genot ván werd eerst de ene helft van het publiek tegen de andere uitgespeeld, waarna snel de vrede weer werd getekend voor een slot waarin heel Lowlands samenkwam.

Tamme middag

Allemaal mooi en aardig, maar daar ging wel een tamme middag aan vooraf. Voor Halsey in de Alpha was amper interesse, terwijl de electropop van deze Amerikaanse op zich niet eens zo heel verkeerd was. Van het ervaren At The Drive In kon je ook moeilijk beweren dat ze er niks van bakten, maar waar was Lowlands? In de Bravo kon je tijdens hun show een bom afsteken. En toen waren we al snel weggegaan bij de Amsterdamse hiphoppers SMIB. Een groep met een fijn basale aanpak met beat en rap, meer niet. Maar ook een van de meest ongeregelde zootjes die we ooit zagen op Lowlands.

Beter

Beter was het gelukkig bij First Aid Kit. Nota bene een countryact uit Zweden, bestaand uit twee zussen. Inderdaad: niet het eerste waar je aan denkt bij een optreden op Lowlands. Toch staan ze er en niet zonder succes. De Heineken - bepaald niet de kleinste onder de feesttenten - barst uit zijn voegen wanneer de dames beginnen. Waar zij doorbraken met My Silver Lining, een nummer dat door de toevoeging van popelementen kon uitgroeien tot een flinke radiohit, ontbreekt die popinvloed in de rest van hun werk. Wat de drukte in én rond de tent extra indrukwekkend maakt.

Lowlands gaat hiermee haar laatste uurtjes in, met onder meer Flume, Future Islands en Alpha-afsluiter Mumford & Sons nog op het programma.