Nieuws/Buitenland
3091321
Buitenland

150 mensen geëvacueerd

Drie arrestaties na vondst zelfgemaakte bom in huis

IGEL - De Duitse politie heeft drie mannen gearresteerd in verband met de vondst van een flinke hoeveelheid springstof in een huis in Igel, niet ver van Trier. In de kelder van de woning lag 50 kilo „zeer explosief” materiaal opgeslagen. Om een zelfgefabriceerde bom die daarmee in elkaar was geknutseld onschadelijk te kunnen maken, werden 150 mensen uit de buurt geëvacueerd. De meesten werden opgevangen in een sporthal.

Politie, brandweer en explosievenopruimingsdienst rukten woensdagavond massaal uit in de stromende regen. Bij elkaar waren volgens Duitse media tweehonderd mensen in touw in het dorpje Igel aan de Moezel. Een verdachte werd ter plaatse aangehouden, twee anderen later in Obermosel. Het gaat om mannen tussen de 19 en 24 jaar, afkomstig uit Duitsland en Luxemburg.

Het Openbaar Ministerie maakte donderdag bekend dat de springstof is gestolen bij een regionaal bedrijf, waar sinds januari vorig jaar driemaal is ingebroken. De laatste keer was tijdens de vakantieperiode deze winter. Toen verdwenen kant-en-klare explosieven. Wat het trio ermee van plan was, is nog volstrekt onduidelijk. Wel is vastgesteld dat de verdachten op afgelegen plekken al proeven hadden gedaan.